Ürdün Üniversitesi öğrencileri, İsrail büyükelçisinin kovulmasını istedi

  • 03 Ağustos 2015
  • 1.194 kez görüntülendi.
Ürdün Üniversitesi öğrencileri, İsrail büyükelçisinin kovulmasını istedi

Ürdün Üniversitesi öğrencilerinden yüzlercesi dün (2 Ağustos Pazar) üniversite kampüsü önünde toplanarak, Yahudi yerleşimcilerin Ali Devabişe isimli bebeği yakarak öldürmelerini protesto etti ve işgal rejimi büyükelçisinin kovulmasını istedi.

Kampüs girişinde düzenlenen protesto gösterisine üniversite rektörü Halif Et-Taravine ve öğretim görevlileri ile yüzlerce Ürdünlü ve yabancı öğrenci katıldı.

Gösteriye katılan öğrenciler, Filistinli şehitleri ve Devabişe’yi simgeleyen tabutlar taşıyarak şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ürdün Üniversitesi kampüsü önünde düzenlenen protesto gösterisinde ayrıca Amman’daki işgal rejimi büyükelçisinin Ürdün’den kovulması ve 1997 yılında yedi Siyonist kadın turisti öldüren ve Ürdün’de cezaevinde tutulan Ürdünlü asker Ahmed Ed-Degamise’nin serbest bırakılması talep edildi.

Göstericiler, “Elçiyi kov”, “Elçinin ülkede bulunması ne ayıp” şeklinde sloganlar ile Ed-Degamise’ye övgüde bulunan sloganlar attı.

Ürdün Üniversitesi Rektörü Halif Et-Taravine, öğrencilerin çağrısıyla gerçekleştirilen protesto gösterisinin Filistinli bebek Ali Devabişe’nin Yahudi yerleşimcilerce diri diri yakılarak öldürülmesine duyulan öfkenin ifadesi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.