Uruguay Lideri Ayrılmadan Önce Adına Yakışan Bir İcraate Daha İmza Attı…

  • 10 Aralık 2014
  • 819 kez görüntülendi.
Uruguay Lideri Ayrılmadan Önce Adına Yakışan Bir İcraate Daha İmza Attı…

Dünyanın en yoksul başkanı olarak anılan Uruguay lideri Jose Pepe Mujica, görevini 10 Mart 2015 tarihinde yeni devlet başkanı seçilen Tabare Vazquez’e devretmeden önce adına yakışan bir icraatın altına daha imza attı.

Uruguay hükümeti, 11 Eylül saldırısının ardından Küba’daki Guantanamo Askeri Üssü’nde oluşturulan cezaevinde tutuklu bulunan dört Suriyeli, bir Filistinli ve bir de Tunuslu mahkumun ABD’den teslim alındığını duyurdu.

Canları ne zaman isterse…

ABD Başkanı Barack Obama, yaklaşık 10 ay süren pazarlıklar sonucu altı Müslüman mahkumu Uruguay topraklarında en az iki yıl tutma şartıyla Jose Mujica ile anlaşmaya varmıştı. Ancak Mujica, Uruguay devlet televizyonuna verdiği söyleşide ABD’nin bu şartını kabul etmediklerini açıkladı.

Guantanamo’yu ‘rezillik‘ olarak tanımlayan lider,”Bu insanlar Uruguay’a mülteci olarak geliyor ve ülkemizden ayrılmak istedikleri ilk gün gitmekte özgürler” dedi.

İnsan hakları ihlalleri ve işkenceyle özdeşleşen Guantanamo’da halen 136 mahkumun tutuklu olduğu belirtiliyor.

Uruguay devlet başkanı, ‘vosvos’u için yapılan 1 milyon dolarlık teklifi reddetmiş ve teklifte bulunana “parasını devlet hazine verirseniz satarım, aksi halde satmam” demişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.