Vaezi: El’Bağdadi’nin öldürülmesi ABD seçimleriyle irtibatlıdır

  • 29 Ekim 2019
  • 760 kez görüntülendi.
Vaezi: El’Bağdadi’nin öldürülmesi ABD seçimleriyle irtibatlıdır

İran cumhurbaşkanlığı özel kalem müdürü Mahmud Vaezi, ABD’nin DAEŞ terör örgütünü oluşturan bir devlet olduğunu belirterek, ”Bağdadi’nin öldürülmesinin ABD’de yapılacak seçimlerle irtibatsız olmadığını’ söyledi.

Mahmud Vaezi, DAEŞ’in elebaşı Ebubekir El’Bağdadi’nin öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, ‘Bugün DAEŞ adına bir şey kalmadıysa da ve terörist gruplar zayıf da olsa, şimdi akla gelen soru şu, Bin Laden ve El’Bağdadi, niçin ABD yapılacak seçimler öncesinde öldürülmüşlerdir. Acaba onların öldürülmelerinin seçimde etkisi olmayacak mı?’ diye sordu.

Vaezi, DAEŞ’in Irak ve Suriye’de aldığı yenilgilere de temas ederek, ”terörizmle mücadele hangi ülke tarafından yapılırsa yapılsın önemlidir ama ABD’li yetkililerin açıklamalarına göre DAEŞ Amerikan yönetimi tarafından oluşturulduğu ve bu terör örgütü kör terör saldırılarını ABD çıkarları için yaptığı sürece ABD tarafından da desteklendi” dedi.

İranlı yetkili, ‘bugün Amerika’nın çıkarlarının kendi kontrolünden çıkan sözkonusu terör örgütü tarafından tehlikeye girdi ve karmaşık bir programla DAEŞ’in elebaşı ortadan kaldırıldı ama bu durum fesadın tam olarak ortadan kaldırılması manasına gelmez’ ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.