Vahdet islam dünyasının en zaruri ihtiyacıdır

  • 25 Nisan 2017
  • 1.280 kez görüntülendi.
Vahdet islam dünyasının en zaruri ihtiyacıdır

Dünya İslam Mezheplerini Takrib kurumu genel sekreteri, vahdetin, islam dünyasının en zaruri ihtiyaçlarından olduğunu belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Dünya İslam Mezheplerini Takrib kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, Hindistan ehli Sünnet din alimleri ile Tahran’da yaptığı görüşmede, islam dünyası sorunları nedeni ile, bu ilahi dinin en zaruri ihtiyaçlarının birinin vahdet ve birliktelik olduğunu, Hindistan’ın İslam dünyasındaki özel konumu nedeni ile bu ülkenin müslümanlar arasında vahdetin sağlanması ve İslam dünyası sorunlarının çözümünde çok etkili olabileceğini belirtti.

Ayetullah Eraki İran ve Hindistan’ın bir çok yönden özellikle de kültürel açıdan birbirine yakın olmasına işaretle, alimler ve şahsiyetlerin karşılıklı ziyaretlerinin etkili olduğunu, daha fazla kültürel işbirliği için ortam hazırlayabileceğini söyledi.

Ayetullah Eraki’nin Hindistan din alimlerinin Dünya İslam Mezheplerini Takrib kurumuna ve  Direniş Alimleri Dünya Derneğine üyelik önerisi, hazır bulunan din alimleri tarafından olumlu karşılandı.

Ayetullah Eraki ayrıca Hindistan’da İslami İlimler Üniversitenin kurulmasını da istedi.

Hindistan ehli Sünnet din alimleri  Dünya İslam Mezheplerini Takrib kurumu daveti üzerine İran’da bulunuyorlar./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.