Varşova zirvesi Ortadoğu’da kaosu yaygınlaştırmaktır

  • 14 Şubat 2019
  • 1.813 kez görüntülendi.
Varşova zirvesi Ortadoğu’da kaosu yaygınlaştırmaktır

İran’ın Lübnan Büyükelçisi Muhammed Celal Firuznia, Varşova zirvesi Amerika’nın İran karşıtı uygulamaları çerçevesinde Ortadoğu bölgesinde kaosu yaygınlaştırma doğrultusunda bir uygulama olduğunu belirtti.

Çarşamba günü Lübnan’da Müslüman Ulema Konseyi üyeleri ile görüşmesinde bu açıklamayı yapan Büyükelçi Firuznia, siyonist rejim İsrail bölge milletleri ve devletlerine yönelik gerçek ve esas tehlike ve tehdit olduğunu, Varşova konferansının düzenlenmesi bu gerçeği değiştiremeyeceğini belirtti.

İran karşıtı Varşova konferansı Çarşamba günü Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlendi.

İran’ın Lübnan Büyükelçisi Firuznia Amerika’nın bölgede ifa ettiği rolü saçma niteleyerek şöyle dedi: Amerikalı yetkililer Varşova zirvesini düzenleyerek halâ geçmişteki hataları üzerinde ısrarla durdurlarını gösterdi, ancak bu hata onların bölgede yaşanan gelişmelerde daha fazla inzivaya itilmesine yol açacaktır.

Amerika’nın şimdiki yönetiminin politikalarını başarısız niteleyen Büyükelçi Firuznia, bölge milletleri Amerika’ya güvenmemekte haklı olduklarını, bu güvenmeme duygusu beyaz saraya Trump’ın girmesi ile birlikte doruk noktasına çıktığını vurguladı.

İran’ın Lübnan Büyükelçisi Firuznia ayrıca direniş cephesinin izlediği strateji ABD, korsan İsrail ve bölgede gerici rejimleri öfkelendirdiğini belirterek bugün direniş cephesi İsrail’i en zayıf konumuna ittiğini ve Amerikalıları da bölgede art arda geri adım atmaya zorladığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.