Vatandaşlıktan Çıkarılmam Bahreyn Yöneticilerinin Çaresizliğinin Göstergesidir

  • 03 Nisan 2017
  • 1.053 kez görüntülendi.
Vatandaşlıktan Çıkarılmam Bahreyn Yöneticilerinin Çaresizliğinin Göstergesidir

Bahreyn’in seçkin alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ın İran’daki temsilcisi Şeyh Ed’Deqqaq, Bahreyn rejiminin kendisini Bahreyn vatandaşlığından çıkarmasını bu rejimin yöneticilerinin çaresizliğinin açık göstergesi olarak niteledi.

Fars Haber Ajansı’nın haberine göre; Şeyh Ed’Deqqaq, Bahreyn mahkemesinin kendisini vatandaşlıktan çıkarmasına tepki göstererek, “Bu gıyabi yargılama, aldatmaya dayalı ve batıldır, meşruiyeti yoktur” dedi.

Şeyh Ed’Deqqaq, Bahreyn yöneticilerinin bu yargılamayla aslında, Bahreyn’de adalet ve hukuk isteyen ve mazlum Bahreyn halkının haklarını savunanları yargıladığını belirterek, böylece aynı zamanda Şeyh İsa Kasım’ı  savunanları hedef aldığını söyledi.

Bahreynli sözkonusu alim, ecdadıyla, kimliğiyle her şeyiyle Bahreyn’in çocukları olanların  Bahreyn’li olduklarını ispatlamak için Bahreyn rejiminin belgesine ihtiyaçları olmadığını belirterek, aksine bu ülkeye giren yabancı kişilerin ve bu ülkede zulüm edenlerin belgeye ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Bahreynli yetkililer, Bahreyn vatandaşlığından çıkarılma kararlarının, gerçekte Bahreyn’de  sebat ve güvenliği bozanlar aleyhinde alındığını iddia etmekteler.

Öte yandan uluslararası insan hakları kuruluşları ise Bahreyn yöneticilerinin halkı vatandaşlıktan çıkarmaya dayalı kararlarının temelinde haklarını arayan halkı susturmak ve bastırmanın bulunduğunu bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.