Velayet 95 askeri tatbikatı başarılı bir şekilde sürüyor

  • 28 Şubat 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
Velayet 95 askeri tatbikatı başarılı bir şekilde sürüyor

İran ordusu deniz güçleri hava birlikleri mayın arama ve bulma özel helikopterlerinin mayınları ses ve mıknatıs dalgaları yöntemiyle arama çalışmaları Velayet 95 adlı tatbikatın ikinci gününde başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Daha önce yalnızca sultacı düzenlerinin tekelinde olan bu sistem, şimdi İran deniz güçleri tarafından da başarılı bir şekilde  yürütülüyor.

Bu arada tatbikatın ikinci gününde, ticari ve petrol tankerlerinin deniz korsanlarına karşı korunmasıyla ilgili de askeri operasyonlar yapıldı.

Hürmüz boğazı ve Umman denizi ile Hind okyanusunda düzenlenen askeri tatbikatın  yankıları sürerken, Velayet-95 askeri deniz tatbikatında İran’ın Dehlaviye güdümlü roketleri ilk kez farazi düşman gemilerine karşı kullanıldı.

Fars haber ajansına göre, İranlı uzmanların tasarım ve yapımını gerçekleştirdiği Dehlaviye lazer güdümlü roketleri komutanlardan tam not aldı.

Bu arada İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, “Nasr adı verilen en son donama cruise füzesi Nasr, ‘Velayet 95’ adlı donanma tatbikatı kapsamında ülkenin güney sularında denendi” dedi.

Dehkan, füzenin hedefini vurmasıyla denemenin de başarılı olduğunu ve Nasr füzesinin fırlatıldıktan sonra hedefine isabet ederek imha etmeyi başardığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.