Velayet Seması Savunucuları-99 tatbikatı başarıyla son buldu

  • 23 Ekim 2020
  • 657 kez görüntülendi.
Velayet Seması Savunucuları-99 tatbikatı başarıyla son buldu

Velayet Seması Savunucuları-99 isimli hava savunma tatbikatı önceden belirlenen hedeflere varılmasıyla başarılı bir biçimde son buldu.

Velayet Seması Savunucular-99 tatbikatına Devrim Muhafızları ve Ordu hava kuvvetlerinin katılımıyla “Ya Resulallah -saa-” parolasıyla ülkenin hava sahasının yarısından fazlasını kapsayan bir alanda dün başladı, bugün son buldu.

Tatbikat Komutanı General Kadir Rahimzade tatbikatın son bulmasının ardından yaptığı açıklamada, sözkonusu tatbikata katılan birliklerin çok hızlı bir performans sergilediğini ve hava savunma sistemlerinin uzaktaki hedeflere başarıyla karşılık verdiğini belirtti.

Komutan Rahimzade, İran Silahlı Kuvvetleri’nin hava savunması alanında düşmanın herhangi bir tehdidine karşılık verme ve güçlü bir entegre ağa sahip olduğundan emin olma, Hatemül-Enbiya Hava Savunma Karargahı’nın Devrim Muhafızları ve Ordu hava kuvvetlerini muhtelif koşullarda komuta kontrol koordinasyonunu yüksek seviyede sağlama güce sahip olduğundan emin olmanın bu tatbikatın kazanımlarından olduğunu vurguladı.

Tatbikatın bölge ülkeleri ve komşulara mesajına da değinen General Rahimzade, bu tatbikatın bölge hava sahasının güvenliğini pekiştirme amacıyla gerçekleştiğini ve tüm komşuların bölge güvenliğinin ancak bölge ülkelerinin işbirliğiyle sağlanmasının mümkün olduğunu ve yabancılar ve emperyalist güçlerin varlığının sadece güvensizliğe yol açacağını bilmeleri gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.