Velayeti: ABD başkanları 40 yıldır İran’a karşı ortak siyaset izlemekteler

  • 14 Temmuz 2018
  • 1.484 kez görüntülendi.
Velayeti: ABD başkanları 40 yıldır İran’a karşı ortak siyaset izlemekteler

İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası İşler Başdanışmanı, dün Moskrova’da yaptığı açıklamada, Amerikan başkanlarının 40 yıldır İran’a karşı ortak bir siyaset izlediklerini bildirdi.

Tesnim Haber Ajansının verdiği habere göre Moskova’da yayınlanan Komersant Gaztesinin haberine göre, İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası İşler Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Valdai Kulübünde yaptığı konuşmada; İran’ın Suriye ve Irak hükümetleri istemediği sürece bu ülkelerden ayrılmak niyetinde olmadığını söyledi.

Velayeti’nin konuşmasının önemli yerlerine dikkat çeken Rus gazete, İranlı siyasetçinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İran’ın Suriye’deki rolü hakkındaki son açıklamalarıyla ilgili olarak da; bu zatın sözlerine pek önem vermemek gerektiğini, Netanyahu’nun sözlerine kulak verenlerin sayısının azalmakta olduğunu, hatta İsrail’in batılı müttefiklerinin bile bu zattan uzak durmaya çalıştığını çünkü sözlerinin mantıksız ve içeriksiz olduğunu kaydettiğini yazdı.

İran’ın Suriye’deki varlığının Moskova, Şam ve Hizbullah liderleriyle tam koordinasyon içinde sürdürdüğüne dikkat çeken Velayeti, bu dört etkenin birbiriyle tam koordineli çalıştığını ve ilişkilerinin de Siyonist rejim temsilcilerinin açıklamalarından etkilenmediğini vurguladı.

Velayeti ayrıca, İran ile Rusya’nın işbirliğinin büyük önem arz ettiğini, bu düşmanlıklara rağmen iki ülkenin giderek gelişen ilişkilerinin süreceğini kaydetti.

Rusya’nın Eski Tahran Büyükelçisi: Moskova, Müttefiklerini Satmaz

Rusya’nın eski Tahran Büyükelçisi Aleksander Maryasov da Komersant gazetesine yaptığı açıklamada; Rusya’nın kendi müttefiklerini satmayacağını, Moskova ve Tahran’ın birçok ortak çıkarları olan iki komşu olduğunu kaydetti.

Maryasov ayrıca İran’ın devrim sonrasında kimseye bu ülkeye baskı yapmasına izin vermediğine işaretle, bu nedenle kimsenin İran’ı Suriye’den çekilmeye zorlayamayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.