Velayeti: ABD’nin bölgedeki varlığının sonu gelmiştir

  • 09 Şubat 2020
  • 1.308 kez görüntülendi.
Velayeti: ABD’nin bölgedeki varlığının sonu gelmiştir

İran İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası İşler Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Kudüs gücü komutanı ‘Şehit Süleymani’nin kanı sayesinde ABD’nin Irak ve Suriye’de varlığının dönemi sonuna yaklaşmıştır ve ardından Afgan mücahitlerin kararı ile bu ülke askerlerinin Afganistan’dan çekilme sırası gelecektir’ dedi.

Şehit General Kasım Süleymani’nin şehadetinin 40. günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Velayeti, ‘Şehit Süleymani’nin şehit edilmesi, Amerikalıların ahmaklığını tam anlamıyla gözler önüne serdi’ diye konuştu.

ABD yetkililerinin Şehit General Süleymani’yi terör ederek Direniş Cephesi’nin ışıklarını söndürebileceklerini düşündüklerini ifade eden Velayeti, ‘Şehit General Süleymani ile Ebumehdi Mühendis için Irak ve İran’da düzenlenen muhteşem cenaze törenleri, Amerikalıların yanlış hesaplamalarını ele verdi’ diye belirtti.

Irak halkının ABD ve ırkçı İsrail’e karşı büyük gösteriler yaptığına işaret eden İranlı üst düzey  yetkili, ‘Irak Parlamentosu, Amerikan askerlerinin bu ülkeden çekilmesi yönünde karar verdi’ ifadesine yer verdi.

Yüzyılın Anlaşması’nın tüm Filistinli grupların birleşmesi sonucunu doğurduğuna dikkati çeken Velayeti, ‘İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei başından beri İslami hareketlerin destekçisi olmuş ve günümüzde Direniş gruplarının bölgedeki varlığı, kendisinin önlem ve politikalarından kaynaklanmaktadır’ diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.