Velayeti: Amerika ve radikalizme destekçileri Suriye’deki zaferden umutsuzluğa düştüler

  • 23 Aralık 2016
  • 1.173 kez görüntülendi.
Velayeti: Amerika ve radikalizme destekçileri Suriye’deki zaferden umutsuzluğa düştüler

İran islam cumhuriyeti nizamı maslahatını teşhis konseyi stratejik araştırma merkezi başkanı son zamanlarda Suriye’de yaşanan zaferlerin, Amerika ve bölgedeki radikal destekçilerini umutsuzluğa düşürdüğünü belirtti.

İRİB’in bildirdiğine göre stratejik araştırma merkezi başkanı dün Suriye’nin Tahran büyükelçisi Adnan Hasan Mahmud ile görüşmesinde, günümüzde Suriye’nin her zamankinden düşmanlarına karşı daha güçlü davrandığını söyledi.

İran nizamı maslahatını teşhis konseyi stratejik araştırma merkezi başkanı ayrıca Suriye halkı ve milletinin son yıllarda teröristlere, bölgesel destekçilerine ve siyonist rejime karşı örnek direniş sergilediklerini belirtti.

Bundan sonra düşmanın Suriye’de direnişi yenmek için daha fazla çalışacaklarını belirten Velayeti, bu yüzden uyanıklık ve işbirliği ile onları bu komploda başarısız kılmak gerektiğini söyledi.

islam inkılabının uluslararası işler danışmanı Suriye’de krizin yaşanmasında Katar ve Arabistan’ın rolüne işaretle, onların paralı askerlere silah ve para vererek, savaş suçları işlediklerini belirtti.

Velayeti Türkiye’nin terörizm ile savaş sürecinde İran ve Rusya gibi Suriye destekçilerin yanında yer almasının her 4 ülkenin maslahatına olduğunu söyledi.

Velayeti Suriye halkı ve hükümetinin, Amerika, Avrupa, Siyonistler ve bazı bölge ülkelerin desteği ile yaklaşık 80 ülkeden toplanan paralı teröristlere karşı uluslararası 6 yıllık savaşın üstesinden geldiğini vurguladı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.