Velayeti: Asya sorunlarının önemli bir bölümü batının müdahalesinden kaynaklanıyor

  • 26 Mayıs 2015
  • 963 kez görüntülendi.
Velayeti: Asya sorunlarının önemli bir bölümü batının müdahalesinden kaynaklanıyor

İran nizamının maslahatını teşhis kurumu stratejik araştırma merkezi başkanı, bazı batılı devletlerin müdahalesinin Asya sorunlarının ana kaynağı olduğunu bildirdi.

Bugün “SİKA” ülkeleri sivil ve araştırma kurumları birinci toplantısında konuşan İran nizamının maslahatını teşhis kurumu stratejik araştırma merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, Asya kıtasının önemini hatırlatarak, Asya kıtasının dünyada barış ve huzurun sağlanmasında önemli bir rol oynadığını ve kesin olarak gelecekte dünya güvenliğinin sağlanması ve kalkınmasında ana eksen olarak görev yürüteceğini bildirdi.

Bölge ülkelerinin mevcut sorun ve krizlerinin sebeplerinin belirlenmesi zaruretini hatırlatan Velayeti, batılıların çıkarcı girişimlerinin bu hususta temel rol ifa ettiğini bildirdi.

İran nizamının maslahatını teşhis kurumu stratejik araştırma merkezi başkanı, müdahaleci tutumların bölge düzeni ve güvenliğinin yok olmasına sebep olduğunu bildirerek, Suriye gibi bir ülkede Asyalı olmayan ülkeler tarafından   terörizm ve radikalizmin desteklendiğini ve bir takım Asyalı ülkelerin de himayesiyle halk kitlelerinin saldırılara hedef alındığını ve bunun başka örneklerini de Irak ve Yemen’de görmenin mümkün olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.