Velayeti: Bercam yükümlülüklerini askıya alma süreci devam edecek

  • 05 Kasım 2019
  • 1.325 kez görüntülendi.
Velayeti: Bercam yükümlülüklerini askıya alma süreci devam edecek

İran’da Bercam nükleer anlaşmasının uygulanmasını gözetleyen heyetin üyesi Dr. Ali Ekber Velayeti, karşı taraf yükümlülüklerini yerine getirmediği takdirde İran’ın anlaşmadaki yükümlülüklerini askıya alma süreci devam edeceğini vurguladı.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’nin uluslararası işler danışmanı ve İran’da Bercam anlaşmasının uygulanmasını gözetleyen heyetin üyesi Dr. Velayeti France-24 kanalına verdiği mülakatta bir kez daha Avrupalı taraflar yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde İran Bercam anlaşmasındaki yükümlülüklerini askıya alma sürecinde dördüncü adımını da atacağını belirtti.

Velayeti, Fransa’nın İran’ın sattığı petrolün bedelinin İran’a ödeneceğini güvence altına alan 15 milyar dolarlık ödeneği karşılama planının uygulanmada sorunla karşılaşıp karşılaşmadığı yönündeki soruya verdiği cevapta, esas sorun, Fransa ve Bercam’ın tarafı olan Avrupa ülkeleri sözlerini ve yükümlülüklerini yerine getirmemelerinden ibaret olduğunu vurguladı.

Dr. Velayeti, Fransız yetkililer bu tür siyasi ve propaganda amaçlı hareketlerle uluslararası kamuoyunu barışçıl hedefler peşinde olduklarını göstermeye çalıştıklarını kaydetti.

Batı Asya gelişmelerine ve İran’ın bölgedeki tüm ülkelerle müzakere etme eğilimine işaret eden Dr. Velayeti, İran başta S. Arabistan ve BAE olmak üzere bölge ülkeleri ile irtibat kurmak için aracıya ihtiyaç duymadığını ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti başta Irak ve Lübnan olmak üzere bölge ülkelerinin içişlerine karışmadığını vurgulayan Dr. Velayeti, S. Arabistan ve BAE bölge ülkelerine müdahale etmekten ve insanlarla zulmetmekten el çekmeleri gerektiğini belirtti.

Yemen krizine de temas eden Dr. Velayeti, Yemen konusunda ancak Yemen halkı karar vermesi gerektiğini, İran İslam Cumhuriyeti Yemen’e her hürlü dış müdahaleye karşı olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.