Velayeti: BMGK, İran’ın savunma kabiliyeti ve füze gücünü kısıtlayamaz

  • 30 Temmuz 2015
  • 669 kez görüntülendi.
Velayeti: BMGK, İran’ın savunma kabiliyeti ve füze gücünü kısıtlayamaz

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, BM Güvenlik Konseyi’nin İran’ın savunma kabiliyeti ve füze gücünü kısıtlamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Velayeti bugün Tahran’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Güvenlik Konseyi’nin İran’a yönelik füze yaptırımını öngören kararnamesine işaretle, bu kararnamenin Batı’nın emperyalist ülkelerinin etkinliği altında onaylandığını ve İran’a göre kabul edilemez olduğunu belirtti.

İmam Hamanaei’nin Uluslararası Danışmanı, bu kararnamenin İran’ın savunma gücünü zayıflatmak amacıyla çıkarıldığını, ancak İran İslam Cumhuriyeti’nin hiçbir zaman, bu tür kararnameleri kabul etmediği ve etmeyeceğini vurguladı.

Velayeti, “eğer ABD ve politikalarını izleyenler, iki veya kararnameyle İran’ı kınayabilselerdi, hiç tereddüt etmezlerdi ve İran’ın varlığı, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına saldırırlardı” ifadesini kullandı.

AB Dış Siyaset Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Fransa Dışişleri Bakanı Loran Fabius’un Tahran ziyareti ile ilgili olarak da, Velayeti, İran ile diğer ülkeler arasında her zaman ziyaret trafiği olduğunu ve şimdi de yapılmakta olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.