Velayeti: Direniş Cephesi NATO’nun Ortadoğu’da üs kurmasına izin vermeyecektir

  • 18 Şubat 2018
  • 1.117 kez görüntülendi.
Velayeti: Direniş Cephesi NATO’nun Ortadoğu’da üs kurmasına izin vermeyecektir

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, Amerikalıların Suriye’de Fırat’ın doğusunda bulunmamaları gerektiğini belirterek, ‘Direniş Cephesi, NATO’nun Ortadoğu’da üs kurmasına izin vermez’ dedi.

Velayeti, İslami Vahdet Konferansı için gittiği Bağdat’ta  dün Irak cumhurbaşkanının birinci yardımcısı Nuri Maliki ile görüşmesinde, Amerikalıların  bölgeyi  parçalama ve tefrika çıkarmaya dayalı planlarına işaretle, ”direniş cephesi Amerikalıların tedrici olarak Fırat’ın doğusuna yerleşmesine engel olmalıdır’ dedi.

Velayeti, İran’ın, Irak halkı ve devletinin yanında olduğunu belirterek, ‘direniş cephesinin IŞİD karşısındaki zaferinden sonra bölgeyle ilgili gelişmelerde geçmişten ders alarak daha dikkatli olunmalıdır’ dedi.

Görüşmede Irak cumhurbaşkanı yardımcısı Nuri Maliki de, direniş cephesinin bölge konusunda gelecek siyasetleri ve stratejilerine temasla, ‘Amerikalılar yeniden Irak’ta yer edinmek istiyorlar’ dedi.

Maliki, Irak hükümetinin de  direniş cephesinin diğer üyeleri gibi Amerikalıların Suriye’de Fırat’ın  doğusunda yerleşmelerine engel olunması konusunda hemfikir olduğunu belirterek, Suriye’de Amerikan üslerinin oluşturulmasının terörizmin yeni dalgaları ve tekfirci akımların güçlenmesine vesile olacağını belirterek bunun asıl hedefinin de başta İran olmak üzere direniş cephesini zayıflatmak olduğunu söyledi.

Nuri Maliki, Irak halkının Amerikalıların askeri olarak Irak’ta varlığına izin vermeyeceğini belirterek,  ‘Irak halkı hatta fakir bile olsa bağımsızlığı ve milli hakimiyetinin  zarar görmesine izin vermez’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.