Velayeti: İmam Hamanei’nin ileri görüşlülüğü sayesinde Amerika müzakereye oturmak zorunda kaldı

  • 10 Nisan 2016
  • 826 kez görüntülendi.
Velayeti: İmam Hamanei’nin ileri görüşlülüğü sayesinde Amerika müzakereye oturmak zorunda kaldı

İmam Hamanei’nin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, nükleer teknolojinin korunmasıyla ilgili olarak rehberin ileri görüşlülüğünün Amerikalıları İran’la müzakereye oturmaya mecbur ettiğini söyledi.

İran İslam Nizamının Maslahatlarına bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanlığını da yürüten Velayeti, İRAN Kanal1’e verdiği demeçte, Amerikalıların bu zamana kadar İran İslam Cumhuriyetine darbe indirmek için hiç bir şeyden kaçınmadıklarını belirterek, ‘eğer nükleer müzakerelerin düzenlenmesi yönünde olumlu bir adım atıldıysa, o da İran halkının uyanıklılığı ve İranlı yetkililerin özellikle de İslam inkılabı rehberinin tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmeleri sonucu gerçekleşmiştir’ dedi.

Velayeti, Arabistan yönetiminin İran aleyhindeki son tutumları ve bölgenin sebatı konusuna da değinerek, ‘söylenecek tek söz tedbirsizliktir ve bu zamana kadar Suudi krallığının yaptıkları gerçekte onların da maslahatına değildir’ dedi.

Karabağ bölgesinde son zamanlarda yaşanan çatışmalara da değinen Velayeti, iki komşu ülkenin aralarındaki çatışmalarından dolayı İran’ın rahatsız olduğunu belirterek, geçmişte barış amacıyla her iki ülkeye ziyaretlerinin olduğunu belirterek, ‘eğer sorun varsa barışçı yoldan halledilmeli’ dedi.

Al Ekber Velayeti, Suriye konusuna da değinerek,’İran’a göre, Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, cumhurbaşkanlığı döneminin sonuna kadar görevde kalmalı ve bizim açımızdan Beşar Esad’ın gitmesine dair şartlar ‘kırmızı çizgimizdir, barış müzakerelerinde bunun gündeme getirilmesi yanlıştır’ dedi.

Velayeti, Amerikan dışişleri bakanının İran aleyhindeki son açıklamasına da temasla, ”bu Amerikalı yetkililerin küstahça tutumlarının bir özelliğidir” diyerek, ‘her ne zaman bölge yetkilileriyle görüştüklerinde dostlarını memnun etmek için bu gibi sözler söylemekteler’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.