Velayeti: İran Nükleer Müzakerelerde İstenen Sonuca Ulaşıncaya Kadar Devam Etmekte Kararlıdır

  • 31 Mayıs 2015
  • 751 kez görüntülendi.
Velayeti: İran Nükleer Müzakerelerde İstenen Sonuca Ulaşıncaya Kadar Devam Etmekte Kararlıdır

İran İslam Cumhuriyeti Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın nükleer müzakerelere istenen sonuca ulaşıncaya kadar devam etmekte kararlı olduğunu belirtti.

Bir grup Ürdünlü gazeteciyi kabul eden Velayeti, Tahran’ın bu müzakerelerin istenen sonuca ermesi için çok umutlu olduğunu ancak, hiçbir zorbalığı kabul etmeyeceğini ifade etti.

Müzakerelerde, İran’ın askeri merkezlerinin denetilmesi ve bilim adamlarıyla görüşülmesini kabul etmediğini hatırlatan Velayeti, Amerikalıların baltalama girişiminde bulunmaları halinde, belirlenen tarihe kadar anlaşma yapılmayacağını ifade etti.

Yemen’deki mevcut durum hakkında ise Velayeti, savaşta kara mücadelesinin belirleyici olduğunu, saldırgan Suudilerin kesinlikle, Yemen’e karadan saldırmaya ve bu ülke topraklarına girmeye cesaret edemeyeceğini vurguladı.

Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Velayeti sözlerinin devamında, Suriye gelişmelerine dikkat çekerek, Suriye halkının düşmanların her türlü komplo ve saldırganlığı karşısında direneceğini, İran’ın da, bu bağlamda Suriye halkı ve hükümetini savunmakla görevli gördüğünü belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.