Velayeti: İstikbar İslam’ın gelişmesini engellemek istiyor

  • 16 Kasım 2019
  • 610 kez görüntülendi.
Velayeti: İstikbar İslam’ın gelişmesini engellemek istiyor

Uluslararası İslami Uyanış Forumu Genel Sekreteri Dr. Ali Ekber Velayeti, ABD elebaşılığındaki küresel istikbar bölgede yüce bir kültür olan İslam’ın sürekli gelişmesini engellemek ve siyonist rejimin güvenliğini temin etmek istediğini belirtti.

Cumartesi günü Tahran’da başlayan 12. Uluslararası İslami Uyanış Forumu Yüksek Konseyi oturumunda konuşan İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin uluslararası işler yüksek danışmanı Dr. Velayeti şöyle ekledi:

Golan tepelerini Kudüs’ü işgal eden rejimin toprakları olarak tanımak, siyonist rejim ordusunu silahlandırmak, bazı gerici Arap rejimlerin siyonist rejimle ilişki kurma tabusunu kırmak, Amerika bölgede İsrail ve bazı gerici Arap rejimlerin elebaşıları ile iş birliği içinde ve koordineli bir şekilde İslam dünyasına karşı planlayarak uyguladıkları komplolardır.

Direniş ekseni de Amerika ve müttefiklerine karşı aktif politikaları izleyerek planlarını adım adım uyguladığını vurgulayan Dr. Velayeti şöyle devam etti:

Yeni komplolarda düşmanlar açık gizli ve casusluk örgütleri ve casuslarının yönlendirmeleri ile bölge milletlerinin yeni yeni kazandıkları zaferlerin acısını Irak ve Lübnan’da isyan çıkararak çıkarmaya çalışıyor.

Bölgede İslami uyanış sürecinde son gelişmeleri ve engellerini ele almak ve sorunlara çözüm üretmek ve sulta düzeninin İslam dünyasına yönelik şom planlarını tanımak, 12. Uluslararası İslami Uyanış Forumu Yüksek Konseyi oturumunun ana gündem maddeleri olarak açıklandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.