Velayeti: KOEP’yi uygulamak onun onayından daha zor

  • 29 Ekim 2015
  • 945 kez görüntülendi.
Velayeti: KOEP’yi uygulamak onun onayından daha zor

İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Kirman şehrinde yaptığı konuşmada KOEP’nin uygulamasının onayından daha zor geçeceğini belirtti.

İran’la müzakere eden ülkelerin bin bir bahane ile İran’ı nükleer programından yoksun bırakmaya çalıştıklarına işaret eden Velayeti, “Buna rağmen İnkılap Rehberi’nin tedbiri ve Cumhurbaşkanı Ruhani’nin çabaları ile BM ilk kez bir ülkeye nükleer programı kullanma hakkı tanıdı” diye konuştu.

İran’ın özgürce nükleer enerji kullanması için 8 yıl bir süre geçmesi gerektiğine değinen Velayeti, bazılarının ise İran’ı bölgede etkin bir rol oynamasını istemediklerinin altını çizdi.

Bu tür yaklaşımların ise savaş ile hedeflerine ulaşamayanlar tarafından sergilendiğini aktaran Velayeti, “Biz kendi işimize bakarak diğerlerin iç işlerine karışmamalıyız. Onlar bizi bölge ülkelerinden ayrıştırmak istiyor” diye ifade etti.

İran’ın Suriye’yi desteklemesinin asıl nedeninin Suriye devleti ve sınırlarını korumaktan ziyade İsrail’e bir arka bahçe oluşmaması olduğu dile getiren Velayeti, İran’ın kara ve kıyıdan 15 ülke ile komşu olduğunu ve düşmanın saldırısını beklemeyeceklerini kaydetti.

İslam ülkeleri ve müslümanları savunmanın aslında İran’ı ve halkı savunma anlamına geldiğini de belirten Velayeti “Amerika ile İsrail, İran’ı tehdit etme niyetindeler” diye açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.