Velayeti: Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve Filistinlilere ait olarak kalacaktır

  • 07 Aralık 2017
  • 1.094 kez görüntülendi.
Velayeti: Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve Filistinlilere ait olarak kalacaktır

İslam İnkılabı Rehberinin Uluslararası İşler Müşaviri Ali Ekber Velayeti, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi ve Filistinlilere ait olarak kalacağını söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin Uluslararası İşler Müşaviri Ali Ekber Velayeti yaptığı açıklamada ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü Siyonist rejimin başkentı ilanını mahkum ederek, ‘’Bu olay istikrarsız ve siyasi ve tarihi olaylardan habersiz bir kişi tarafından mazlum Filistin halkının tüm hakları göz ardı edilerek yapılmış ve tüm uluslararası kararların açık ihlalidir ve Trump, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi ve Filistinlilere ait olarak kalacağını bilmeli’’ dedi.

Velayet, ‘’Trump’ın bu yaptığı düşmanların bölge, İslam dünyası ve bölgesel ve uluslararası barışı tehlikeye atmak için yapılan başka bir çabadır. Bu olay kabul edilemez ve ABD’nin şiddet, baskı politikalarına bir kara lekedir ve Siyonistlerin güvenliğinin temini için mazlum bir milletin haklarının ortadan kaldırılmasının göstergesidir’’ dedi.

Velayeti, ‘’Bu vekalet savaşları, terörizme destek, tekfirci, radikal ve IŞİD gibi terör guruplarını oluşturmanın diğer bir yüzüdür fakat şüphesiz, Filistin’de direniş yolu eskiden olduğu gibi devam edecektir ve bu olay, Müslümanlar ve İslam Dünyasının hüviyetine bir halel getirmeyecek ve tarihi ve hukuki gerçekleri zedelemeyecektir’’ dedi.

İslam dünyası ve uluslararası kurumlardan bu tehlikeli olay karşısında tepki vermelerini isteyen Velayeti, ABD ve Siyonist rejimin bu olayı sonuçlarına katlanmaları gerektiğini söyledi.

Velayeti, İran’ın ilkesel politikasının her daim mazlum Filistin halkına destek olduğunu belirterek, direniş yolunun devam edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.