Velayeti: Michel Aoun’un seçilmesi, İslami direnişin zaferidir

  • 01 Kasım 2016
  • 1.088 kez görüntülendi.
Velayeti: Michel Aoun’un seçilmesi, İslami direnişin zaferidir

İslam İnkılabı Rehberinin uluslararası danışmanı, Michel Aoun’un oyların çoğunluğuyla Lübnan cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ciddi manada İslami direnişin takviyesi anlamına geldiğini” söyledi.

İRİB Haber ajansına özel açıklamada bulunan, İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Michel Aoun’un Lübnan Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin sonuçlarına ilişkin sorularını yanıtlayarak “Öncelikle bu önemli seçimden dolayı Lübnan milleti ve devletini kutlamak istediğini” Belirtti.

Velayeti şöyle dedi: “Bu seçimin otuz ay uzun sürmesi, bu işin zorluğu yanında ne kadar önem arzettiği ve Lübnan’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ehemmiyetini gösteriyor. Bu ülkede; Müslüman (Şii ve Sünni), Hıristiyan, Kürt, Dürzi vs. çok çeşitli mezhep ve guruplar yaşıyor. Cumhurbaşkanı, renkli ekseriyet tarafından kabül görmekle birlikte aynı zamanda aktif olması gerekiyor. Ayrıca kültür düzeyi yüksek bir halkın yaşadığı Lübnan’ı yönetmek zor bir iştir ve halk her kesi cumhurbaşkanı olarak seçmez meğer ki tecrübesi, deneyimi Lübnan’ı bütün hassiyetleri ve karmaşıklıklarıyla birlikte yönetebilecek güçte olduğunu kanıtlamış olsun.

Velayeti, açıklamalarının devamında, sayın Michel Aoun’un Lübnan cumhurbaşkanlığına seçilmesinden dolayı, özel olarak Seyit Hasan Nasrullah’ı kutlamak gerektiğini vurgulayarak, “Bu meydandanın asıl galip şahsiyetlerinden biri, kuşkusuz Lübnan İslami direniş lideri Seyit Hasan Nasrullah’tır.  Nasrullah, başından itibaren, geçmiş deneyimi ve kifayeti nedeniyle sayın Mişel Avn’la bir sözleşme yaptı ve onu kendi adayı olarak tanıtmıştı. Ve nihayetinde, bütün iç ve dış baskılara rağmen verdiği söze bağlı kaldıklarını göstermiş oldular.” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı, “Bu süre boyunca, başta Batılılar ve bölgendeki bazı gerici ülkeler olmak üzere müdahaleci dış unsurların kendi piyonları üzerinden cumhurbaşkanını belirleme sürecini sebote etmek için yoğun çabalar içine girdiklerini ve bu meslenin de, Lübnan’da cumhurbaşkanını seçme sürecinin otuz ay gibi uzun bir süre almasının nedenlerinden birini teşkil ettiğini” anımsattı.

Michel Aoun’un seçilmesini, deneyim, zeka, tedbir ve başarılı geçmişinden dolayı, İslami direniş için büyük bir zafer olarak değerlediren Velayeti, “İslami direnişin Lübnan’daki zaferi, hakikatte İran müttefikleri ve dostlarının zaferidir” dedi.

İran’ın Lübnan’la olan stratejik ilişkilerine değinen Velayeti, “Lübnan, İran’dan başlayarak Suriye, Irak, Yemen ve Filistin ülkelerini içine alan İslami direniş zincirinin önemli bir halkasıdır ve Lübnan cumhurbaşkanın da bu ülkenin yönetiminde kilit bir rolü vardır. Onun için sayın Michel Aoun gibi bir kimsenin, Lübnan’daki benzer seçimlere oranla oldukça yüksek bir oyla cumhurbaşkanı seçilmesi, İslami direnişin ciddi anlamda takviyesi demektir” diye ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.