Velayeti: Nükleer anlaşma Direniş Ekseni’ni daha çok desteklememiz için bize güç verecektir

  • 17 Ağustos 2015
  • 740 kez görüntülendi.
Velayeti: Nükleer anlaşma Direniş Ekseni’ni daha çok desteklememiz için bize güç verecektir

Dünya Ehlibeyt Kurultayı Yüksek Konseyi açılış töreninde konuşan Ali Ekber Velayeti, Direniş Ekseni’nin güçlenmesi gerektiğine vurgu yaparak “İran İslam Cumhuriyeti, Nükleer Anlaşma’dan sonra Direniş Ekseni’ni desteklemek için daha çok güce sahip olacak ve bu ekseni desteklemeye devam edecektir” dedi.

İmam Hamanei’nin Uluslararası İşlerden Sorumlu Başdanışmanı, bölgenin içler acısı durumuna değinerek “Ortadoğu’daki krizler asla mezhepsel değildir. Buna rağmen İslam milletleri arasında bulunan sorunları veya ihtilafları görmezden gelemeyiz” diye ekledi.

Ortadoğu, bir yerel demokratik modelden yoksun

İslami Düzenin Çıkarlarını Belirleme Konseyi’ne bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, bölge krizlerinin temelleri konusunda “Ortadoğu’da bir yerel demokratik modelin bulunmadığı için totaliter devletler bölgeye musallat olmuş ve dolayısıyla siyasi ve toplumsal gelişme kaydedilmemiştir. Ama İran İslam Cumhuriyeti din, özgür düşünce ve dini ve islami öğretilere dayalı bir demokrasi modelidir” diye vurguladı.

Bölgenin bazı gerici ülkelerinin Direniş Ekseni’ni zayıflatmaya ve bölgede kriz çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen İranlı yetkili “Bu ülkeler bölgenin bugünkü duruma düşmesine neden oldular, ama bu kriz kendilerine de bulaşacak” ifadesini kullandı.

Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri, İsrail’e karşı direniş kültürünün derinleşmesinin ve küçücük ihtilaflardan kaçınılmasının gerekliliğini belirterek “Şii ve Sünni gözetmeksizin bütün İslam ümmetine aynı düzeyde tehdid oluşturan tekfirci terörist grupların komplolarını ifşa etmek herkesin yapması gerekn görevidir” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.