Velayeti: Nükleer Anlaşmanın Değişmesi Mümkün Değil

  • 12 Åžubat 2018
  • 1.130 kez görüntülendi.
Velayeti: Nükleer Anlaşmanın Değişmesi Mümkün Değil

Ä°ran Ä°slam inkılabı rehberinin uluslararası iÅŸler danışmanı Ali Ekber Velayeti, Ä°ran’ın füze gücü konusunda kimseden izin almayacağını belirterek, Ä°ran’ın ihtiyacına göre füze gücünü kalkındırmaya devam edeceÄŸini söyledi.

Velayeti, dün Tahran’da Jacques Hoggard baÅŸkanlığındaki Fransız heyetini kabulünde yaptığı açıklamada, Ä°ran’ın Avrupa’da özgürlüğün bayraktarı olan Fransa’dan beklentisinin bazı Avrupa ülkelerine göre daha farklı tutum izlemesi olduÄŸunu söyledi.

Velayeti, Ä°ran’ın Fransa cumhurbaÅŸkanı Macron’dan beklentisinin nükleer konuda daha güçlü bir tutum ortaya koyması olduÄŸunu  belirterek nükleer anlaÅŸmanın deÄŸiÅŸmesinin mümkün olmadığını zira nükleer anlaÅŸma olarak bilinen Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nda hiç bir deÄŸiÅŸikliÄŸin olmayacağını belirtti ve ”Macron’un Ä°ran’a yapacağı ziyarette nükleer konuyu gündeme getirmesi halinde Ä°ran’ın bu duruma olumsuz cevap vereceÄŸini’ söyledi.

Ali Ekber Velaayeti, Ä°ran ve Fransa’nın  maslahatının  Suriye’de BeÅŸar Esad’ın ekseninde istikrar ve güvenliÄŸin saÄŸlanmasını savunmayı gerektirdiÄŸini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Fransız heyeti baÅŸkanı da, ülkesinin Ä°ran’la siyasi, kültürel ve ticari alanlarda iliÅŸkileri geliÅŸtirmek ve güçlendirmek istediklerini söyledi.

Bu arada heyetin diÄŸer üyeleri de, Fransa’nın önceki cumhurbaÅŸkanı Fransuva Hollande’in Batı Asya ve özellikle Suriye ve Lübnan konusunda siyasetleri eleÅŸtirerek, ”EÄŸer, Ä°ran ve Rusya’nın Suriye’de  güvenlik ve istikrarı saÄŸlama yönünde çabaları olmasaydı, bugün terör örgütü IŞİD bütün dünya için tehdit olacaktı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.