Velayeti: Nükleer enerjiden barış amaçlı yararlanmak İran’ın hakkıdır

  • 15 Aralık 2014
  • 780 kez görüntülendi.
Velayeti: Nükleer enerjiden barış amaçlı yararlanmak İran’ın hakkıdır

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı, Nükleer enerjiden barış amaçlı yararlanmak İran’ın hakkı olduğunu bildirdi.

:Habere göre Tahran’da basın mensuplarına konuşan İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, NPT konvansiyonu uyarınca  barış amaçlı nükleer enerjiden yararlanma hakkına sahip olduğunu, bu enerjiden yararlanmanın bir göstermelik ve sembolik olmadığını, bilakis temiz enerjiye ihtiyaç olduğu günümüz dünyasında bu enerjinin sanayi birimlerinde kullanılmasının hedeflendiğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyetinin, tam bağımsızlığını koruyarak yakıt çubukları üretmek ve araştırma reaktörü kurmak istediğini belirten Velayeti, İran’ın bu hususta yasalara tamamen bağlı kaldığını, görüşme taraflarının da İran’ın hakkını resmen tanımaları durumunda görüşmelerin nihai sonuca varabileceğini söyledi.

Velayeti, görüşmelerde İran’a yönelik yapılan haksız suçlamaların sadece görüşmelerin uzamasını gerektirdiğini ve Amerikalıların Viyana’daki tutumlarının bu görüşmelerin süresinin yeniden uzatılmasına yol açtığını söyledi.

İran ile 5+1 grubu yeni dönem görüşmelerinin 17 Aralık 2014 tarihinde Cenevre’de tekrar başlayacağı bildirilmekte.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.