Velayeti: Şii, Sünni ve Kürt ayrımı Irak politikasına aykırıdır

  • 16 Şubat 2017
  • 1.325 kez görüntülendi.
Velayeti: Şii, Sünni ve Kürt ayrımı Irak politikasına aykırıdır
İran İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Velayeti, Irak’ın Sünni, Şii ve Kürt bölgelere bölülünmesinin bu ülkenin politikasına aykırı olduğunu ifade etti.

Tahran’da bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi İslam Birliği Genel Sekreteri Selahattin Bahaattin, İran İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Ali Akber Velayeti ile görüştü.

Velayeti ve Bahaattin arasında gerçekleşen görüşmede, müslümanların arasındaki anlaşmazlık ve parçalanma gibi konular ele alındı ve bu sorunların çözülmesi yönünde çalışma yapılması gerektiğini vurgulandı.

Bu görüşmede Velayeti, IKBY İslam Birliği Genel Sekreteri Selahattin Bahaattin’e hitap ederek, “Siz, Irak’ın siyasi ortamında ve özellikle de devrik Saddam rejimine karşı mücadelede etkin ve yapıcı röle sahipsiniz. Ayrıca İslam ümmetinin birlik ve bereberliğini olumlu karşılıyorsunuz” ifadelerinde bulundu.

“Irak’ın Şii, Sünni ve Kürt bölgelere bölünmesi bu ülkenin politikasına aykırıdır” diyen Velayeti, İran’ın her zaman İrak devleti ve milletine destek çıkacağına vurgu yaptı.

Son olarak İranlı yetkili, bölgedeki ülkelerden Irak’ın içişlerine karışmamalarını tavsiye etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.