Velayeti: Suriye Hükümeti Teröristler Ve Onları Koruyan Batılı Güçlerle Mücadele Ediyor…

  • 15 Aralık 2014
  • 770 kez görüntülendi.
Velayeti: Suriye Hükümeti Teröristler Ve Onları Koruyan Batılı Güçlerle Mücadele Ediyor…

İran İslam Devrim Liderinin uluslararası konulardaki Müsteşarı Ali Ekber Velayeti, Suriye hükümetinin teröristler ve onları koruyan batılı güçlerle mücadele ettiğini belirterek, dış müdahalenin Suriye’deki istikrarsızlığın baş sebebi olduğunu vurguladı.
Almanya’nın Sosyal Demokrat (SPD) Partisi’nin Dış Politika Sözcüsü Niels Annen ile Tahranda bir araya gelen Velayeti, Suriye’de güven ve istikrarın yeniden gelmesi için atılacak ilk adımın, yabancı terör elemanlarının Suriye topraklarından çekilmesiyle olacağını daha sonra da halkın istekleri ve bölgede güven ve istikrarın sağlanması esasına dayalı uygun çözümlere varma hususunda adımların atılması gerektiğini söyledi.
Velayeti, IŞİD terör örgütünün sadece bölge değil bütün dünyanın kaygı duyduğu bir bela olduğuna işaret ederek, ülkesinin bölgede terörle mücadeledeki icraatlarını sürdüreceğini ifade etti.
Niels Annen, Almanya ve İran’ın başta IŞİD terör örgütü ile Suriye ve Irak’taki durumlar başta olmak üzere bölgesel sorunlara yönelik ortak endişeleri bulunduğunu söyledi.
Annen, ülkesinin İran ile muhtelif alanlardaki ilişkileri derinleştirmeye çalıştığına işaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.