Velayeti: Trump para toplamak için bölgeyi ziyaret ediyor

  • 21 Mayıs 2017
  • 1.015 kez görüntülendi.
Velayeti: Trump para toplamak için bölgeyi ziyaret ediyor

İran halkının seçimlere yoğun katılımını değerlendiren İnkılap Rehberi Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, “İran milletinin yüzde 70 oranı üzerinde gerçekleştirdiği seçim katılımının yanı sıra 100’ü aşkın yabancı ülkede İran vatandaşlarının seçimlere gösterdiği yoğun ilginin halkın islam İnkılabı’ndan 40 yıl sonra İslami düzeni yine desteklediğini ispatlıyor” açıklamalarında bulundu.

Velayeti ABD Başkanı Trump’ın Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretine de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: Ekonomik olarak çökmek üzere olan ABD için bölgeye gelip para toplamaya çalışan Amerika Başkanı’na Suudiler Müslüman halkına ait mallardan ithafta bulunuyorlar. Bunun nedeniyse yenilmeye yön tutan bölgesel terörizmi, düzenledikleri yapmacık oturumlar ve toplantılarla yeniden takviye etmeye çalışmalarıdır ve bu da onların Irak, Suriye ve Yemen’de katiyen yenilgiye uğradığını gösteriyor.

İnkılap Rehberi Danışmanı ilaveten, “Bu görkemli seçimleri gerçekleştirerek, İslam Cumhuriyeti, ülke içinde istikrarlı olup aynı zamanda Müslümanlara ait kutsal bölgelerin de tehlike altında olduğunda türbe koruyuculuğu görevini yerine getirme gücüne sahip olduğunu ispatlıyor” şeklinde konuştu.

Trump’ın bölge ziyaretine işaret eden Velayeti, sözlerine şunları da ekledi: Trump’ın bu ziyeretinden haberdar olan İran milleti sandıkların başına gitmek için daha istekli bir tavır sergiledi. Zira İranlıların seçimlere gösterdiği yoğun ilgi, büyük bir destana imza atarak düşmanlara verilen en büyük yanıttı.

Ali Ekber Velayeti, son olarak şöyle dedi: Siyaset sahnesinde daha etkili olmak isteyen politikacıların aslında millet tarafından daha çok desteklenmesi gerekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.