Velayeti: Yaptırımların asıl kaybedeni Amerika’dır

  • 31 Temmuz 2017
  • 1.079 kez görüntülendi.
Velayeti: Yaptırımların asıl kaybedeni Amerika’dır

İran Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, Amerika’nın İran ve Rusya aleyhindeki son yaptırımlarına temas ederek, ”kesinlikle Amerikalılar bu meselede kaybeden taraf olacaklar’ dedi.

Amerikan yönetiminin İran, Rusya ve Kuzey Kore aleyhinde aldığı  yaptırım kararlarının yankıları devam ederken, Ali Ekber Velayeti,  dün Tahran’da Rusya Doğu Bilimi Müessesesi başkanı Vitaly Naumkin ile görüşmesinden sonra  basın mensuplarına yaptığı açıklamada,  ”İran’ın  nükleer anlaşma KOEP’in Amerika tarafından çiğnenmesine karşı girişimi açık ve güçlü olacaktır’ dedi.

Velayeti, İran ve Rusya arasındaki işbirliklerine de temasla, iki taraf arasında ticaret hacminin yüzde 13 artış kaydettiğini belirterek, iki ülke arasında iktisadi, güvenlik, siyasi, ve savunma alanında işbirliğinin  ciddi oranda artış kaydettiğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede, Rus yetkili Vitaly NAumkin de, İran ve Rusya’nın  bölgesel meselelerin çözümü konusunda tutumlarının  ve görüşlerinin  birbirine yakın olduğunu  belirterek, ”dış güçlerin bölgedeki  müdahaleleri  bölgede ciddi sorunlara neden olmuştur ve çok fazla kurbanı olmuştur” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.