Velayeti’den Bağdat’ta İslami uyanış yüksek konseyinin düzenlenmesine vurgu

  • 22 Ekim 2016
  • 858 kez görüntülendi.
Velayeti’den Bağdat’ta İslami uyanış yüksek konseyinin düzenlenmesine vurgu

Dünya İslami Uyanış Kurultayı genel sekreteri Ali Ekber Velayeti, kurultayın Bağdat’ta oturum düzenlemesinin bölgenin mazlum halkının desteklenmesi ve terörizmle mücadelede ciddi kararlılığın göstergesi olduğunu söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Velayeti, dün kurultayın Bağdat’ta 9. toplantısının  açılışından önce basın mensuplarına yaptığı  açıklamada, İran İslam Cumhuriyetinin siyasetinin, Irak ve Suriye başta olmak üzere bölge halklarını ve  meşru hükümetleri desteklemek olduğunu ve bu desteklerin de  gerçekte sözkonusu ülkelerin meşru hükümetlerin talepleri doğrultusunda danışmanlık düzeyinde  ve siyasi  destek düzeyinde olduğunu belirterek, bölgede teröristlere ve hamilerine karşı  yakın  bir gelecekte  zaferlerin kazanılmasının ümit verici olduğunu söyledi.

Velayeti, İran’ın  Musul’un kurtarılması operasyonunda  direkt olarak askeri varlığının olmadığını tekrarlarken, İran’ın 5 yıldır  teröristler, tekfirciler ve radikal akımlar ve onların hamilerine karşı mücadelede bölge haklarının yanında olduğunu söyledi.

Ali Ekber Velayeti, Musul’un kurtarılması operasyonuyla aynı zamana denk gelen kurultay oturumuna İslam dünyasının değişik   düşünür ve şahsiyetlerinin katılmasının   gerçekte bölgede  tekfirci, radikal ve teröristler ile onların bölgedeki mürteci bazı hamilerine karşı mücadelede siyasi desteğin göstergesi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.