Velayeti’den Suriye’de ateşkes konusunda uyarı

  • 12 Eylül 2016
  • 842 kez görüntülendi.
Velayeti’den Suriye’de ateşkes konusunda uyarı

İran Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, ‘Suriye’de varılan ateşkesin, teröristlerin güçlenmelerine sebep olmamaları’ gerektiğini söyledi.

İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu’na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti,  dün  Tahran’da  Hindistan hükümetinin  dışişlerinden sorumlu  devlet bakanı Cavid Mübaşir Ekber ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Suriye’de sağlanan ateşkesin verimli olmasını, bütün tarafların ateşkese  riayet etmesine bağlı olduğunu belirterek; ‘ateşkesi terörist grupların askeri açıdan güçlenmesine  sebep olacaksa kesinlikle  bu ateşkesin yararı olmayacaktır’ dedi.

Velayeti, ateşkesin bütün tarafların  bağlı kalması halinde verimli olacağını ve Suriye devletinin ateşkesin asıl tarafı olduğunu ve aynı şekilde bu ülkenin müttefikleri olan  İran, Lübnan Hizbullahı ve diğer ülkeler olduğunu söyledi.

Velayeti, ateşkesin daha önce olduğu gibi teröristlerin güçlenmesine neden olmaması gerektiğini  belirterek aksine  bu ateşkesin asıl hedefinin teröristlerin muhasarasında bulunan insani  yardıma ihtiyaç duyan halka yardımın ulaştırılması olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.