Velid El Muallim’den İran’a terörizmle mücadelesindeki desteğine teşekkür

  • 04 Ekim 2019
  • 880 kez görüntülendi.
Velid El Muallim’den İran’a terörizmle mücadelesindeki desteğine teşekkür

Suriye dışişleri bakanı Velid el Muallim, bazı Arap ülkelerinin Suriye’de arkadan hançer sapladıklarını İran İslam Cumhuriyeti’nin ise Suriye halkı ve devletine destek verdiğini ve teröristlere karşı mücadelede işbirliği yapmasını övdü.

El’Meyadin kanalına göre, Suriye dışişleri bakanı, Suriye yönetiminin terörizmle mücadelede İran İslam Cumhuriyetini davet ettiğine işaretle, İran’ın da askeri danışmanlık hizmeti verdiğini ve bu hizmetin çok önemli olduğunu söyledi.

El’Muallim, ayrıca, Suriye’de Anayasa komisyonu birinci oturumunun  düzenlenme ihtimaline de işaretle, bu durumun Suriye’nin lehine olacağını düşündüğünü söyledi.

Muallim; Batı ülkeleri ve Türkiye’nin teröristlerin Suriye’ye gelmelerini kolaylaştırdıklarına işaret ederken şimdi ise teröristlerin savaşı kaybetmeleri ardından, onların ülkelerine geri dönmelerini kabul etmeyip sadece çocuklarını aldıklarına dikkat çekti. Muallim; bu durumda BM tarafından çalışmalar yapılmasının önemine ışık tutarken teröristler için “3 seçenek var,  Suriye’de esir kalmak veya öldürmek veya ülkelerine geri dönmek ve son seçeneği en iyisidir” ifadelerini kullandı.

Muallim; Suriye’nin teröre karşı savaşı bitirdikten sonra yabancı güçleri çıkarması gibi diğer önceliklere odaklanacağını ifade ederken onları çıkarmaya farklı meşru yolların olduğuna işaret etti.

Irak ile el Bukemal Sınır Kapısının açılması hakkında ise Muallim; bunun doğal bir gelişme olduğuna işaret ederken iki kardeş ülke ve halklarının ilişkilerinde önemli bir adım olduğunu söyledi.

Anayasa Tartışma Komitesinin kurulması ile sorulara cevap vererek Muallim; Anayasanın ulusal bir mesele olduğunu ve Suriye’nin ruhunu ve nabzını taşıyan herhangi bir katılımcının Türkiye’nin veya diğer işletmecilerin çıkarlarını değil, nesnel ve Suriye’nin çıkarlarını yansıtması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.