Velid Muallim: Amerika, Suriye’de müdahaleye ısrarlıdır

  • 22 Ocak 2018
  • 960 kez görüntülendi.
Velid Muallim: Amerika, Suriye’de müdahaleye ısrarlıdır

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Suriye’de teröristlerle mücadelede önemli gelişmeler sağlandığını ve bunlardan dolayı teröristleri destekleyen devletlerin desteklerinden vazgeçmesinin beklendiğini fakat Amerika’nın hala Suriye’de müdahaleye ısrar ettiğini söyledi.

Dün İran Dış İlişkileri Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harazi ile Şam’da görüşen Suriye dışişleri bakanı Velid Muallim, Suriye meselesinde siyasi konuların önemine değinerek, Astana, Cenevre ve Soçi oturumlarının siyasi çözüm için yapıldığını ve bu oturumlarda alınacak kararların tamamının Suriye halkının menfaatleri ve yabancıları görüşlerinin dayatmasından uzak olması gerekir.

Muallim, bu bağlamda Anayasa konusunun önem kazandığını belirterek, ‘’Anayasa’nın ülke içinde ve tüm Suriyelilerin ortaklığı ile yapılması gerekmektedir ve dışarıda yazılan Anayasada Suriye halkı tarafından kabul edilmeyecektir’’ dedi.

Harazi de Muallim’in sözlerini teyit ederek, kazanılan zaferlere rağmen tüm Suriye sathında hükümetin egemen olmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Harrazi Suriye müttefiği ülkeler arasında daha fazla koordine ve dayanışmanın olması zaruretini hatırlatarak Suriye yasalarının uzun vade icra olunacak şekilde hazırlanması gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.