Velid Muallim: İran’ın Suriye’de varlığı yasaldır

  • 23 Aralık 2016
  • 1.042 kez görüntülendi.
Velid Muallim: İran’ın Suriye’de varlığı yasaldır

Suriye dışişleri bakanı İran, Rusya ve Hizbullah’ın yasal olarak ve Şam yönetimin isteği üzere Suriye’de olduklarını belirtti.

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı medya bölümün bildirdiğine göre Suriye dışişleri bakanı Velid Muallim dün İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari ile Şam’da bir araya gelerek, hiç bir tarafın İran, Rusya ve Hizbullah’ın Suriye’deki yasal varlığını, teröristlerin bu ülke topraklarındaki illegal varlıkları ile kıyaslayamayacaklarını belirtti.

Suriye dışişleri bakanı, Suriye konulu İran, Rusya ve Türkiye dışişleri bakanlarının Moskova toplantısını olumlu bir adım olarak tanımlarken, Suriye halkının acı ve çile çekmesine sebep olan ülkelerin eski siyasetlerini değiştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Yapılan görüşmede Cabiri Ensari de Halep’te meydanda kazanılan başarılara paralel olarak doğru siyasi tedbirlerle Suriye krizine son verileceğini söyledi.

Tahran ve Şam arasında siyasi, ekonomi ve ticari ilişkilerin zaruretine işaret eden Cabiri Ensari başta Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad olmak zere üst düzey Suriyeli yetkililerle görüşmenin ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gitti.

İran dışişleri bakan yardımcısı Beyrut’ta cumhurbaşkanı Mişel Auon, başbakan Saad Hariri ve meclis başkanı Nebih Berri ile ikili ilişkiler ve ülkedeki son gelişmeler hakkında görüşecektir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.