Velid Muallim: Terörle Alamadıklarını Politikayla Alamayacaklar

  • 12 Ocak 2016
  • 737 kez görüntülendi.
Velid Muallim: Terörle Alamadıklarını Politikayla Alamayacaklar

Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim bugün yeni Delhi’de Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ile iki dost ülke arasındaki ilişkileri başta elektrik enerjisi, petrol, tarım, teknik ve akademik işbirliğinde olmak üzere muhtelif alanlarda geliştirme olanaklarını masaya yatırdı.

İki dost ülke arasındaki ilişkilerin muhtelif alanlarda genişletilmesi ve derinleştirilmesi önündeki tüm engellerin kaldırılması üzerine anlaşmanın sağlandığı görüşmede; Suriye – Hindistan Karma Komitesinin mümkün olan en kısa zamanda toplanması çabalarında bulunma gereği belirtildi.

Bölge ve Suriye’deki son durumlara ışık tutan Muallim; aynı zamanda Suriye hükümetinin tüm bölge ve dünya halklarına karşı ciddi bir tehdit teşkil eden terörle mücadele çabalarına dikkat çekti. Muallim Suriye’nin siyasi sürece eş zamanlı olarak terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürme azminde olduğunu ifade ederken bu bağlamda BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile tam bir işbirliğinde olduğunu söyledi.

Türkiye ve Suudi Arabistan rejimlerinin Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye ilişkin kararlarını ihlal etmeye ve Suriye’de bulunan çokuluslu teröristlere desteklerini sürdürdüklerine dikkat çeken Muallim; terörü destekleyen bu ve benzerleri devletlerin uluslar arası kararlar ve misaka bağlı kalmaları halinde Suriye’deki krizin büyük bölümünün çözülmüş olacağının altını çizdi.

Muallim terör örgütleri ve destekçilerinin Suriye’de insanlığın eşi benzerini az gördüğü terörleriyle almayı başaramadıklarını siyasi yollarla alamayacaklarının altını çizdi. Suriye’nin geleceği ve yönetiminin mutlak bir şekilde Suriye halkı tarafından belirleneceğine vurgu yapan Muallim; Suriye halkı ve ordusunun ulusal onur ve egemenliği savunma azmini sürdüreceğini söyledi.

Hindistan Dışişleri Bakanı Swaraj ülkesinin her daim olduğu gibi terörü tehlikeli bir sorun olarak gördüğüne dikkat çekerek, Avrupalı ve Amerikalı bir kısım devletlerin tehlikesinin kendilerine ulaşmasıyla bu sorunun ciddiyetini irdelediklerini ifade etti.

Swaraj Hindistan’ın terörle mücadele ve egemenliğini savunmada Suriye’yi destekeldiğini ve desteklemeye devam edeceğini söyledi. Terörle mücadelede Suriye ve Rusya arasındaki işbirliği ve koordinasyondan Hindistan’ın memnuniyetini ifade eden Swaraj; Suriye hükümetini siyasi çözüm çabalarında da desteklediğini belirtti.

Muallim dün sabah saatlerinde Hindistan’a 4 gün süren iş ziyaretine başlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.