Veliyyi Fakih’in temsilcisinden büyük güçlerin komplosuna karşı birlik vurgusu

  • 09 Aralık 2017
  • 967 kez görüntülendi.
Veliyyi Fakih’in temsilcisinden büyük güçlerin komplosuna karşı birlik vurgusu

İslam İnkılabı rehberinin İran Hacıları temsilcisi Hüccetülislam Ali Gazi Asker, büyük güçlerin İslam’a darbe indirmesine dayalı komplolarına karşı İslam dünyasının birlik ve beraberlik içinde olmasının zaruretine vurgu yaptı.

Ali Gazi Asker, dün Rusya’nın Özerk Tataristan cumhuriyeti müftüsü Samugulin Kamil ile görüşmesinde müslümanların, düşmanların tefrikacı ve İslamofobia girişimlerine karşı  çok önemli görevleri ve sorumluluğunun   olduğunu belirterek, ”halihazırdaki şartlarda  İslam dünyasının  her zamandan daha çok zorba ve büyük güçlerin  komplolarına karşı birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini’ söyledi.

Sözkonusu görüşmede Tataristan müftüsü de, Rusya müftüler şurası ve Tataristan dini liderlerinin programları ve İslami değerlerin yayılmasına hakkında açıklama yaparak, bu konuda İran’ın işbirliğini takdir etti.

Tataristan özerk cumhuriyeti müftüsü, Tataristanlı ve İranlı müslüman ilim adamları arasında özellikle farsça dili konusunda tarihten beri irtibatların olduğunu belirterek, İslami ve dini hat ve mektupları içeren miraslarla ilgili   ortak bir merkezin kurulmasına ilgi duyduklarını  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.