Venezuela: Darbe girişiminden Trump sorumlu

  • 25 Ocak 2019
  • 1.651 kez görüntülendi.
Venezuela: Darbe girişiminden Trump sorumlu

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ülkesindeki darbe girişimi senaryosunun Venezüellalı muhalifler için Washington’da hazırlandığını belirtti.

Sputnik’e konuşan Arreaza, darbe girişiminden Trump yönetimini sorumlu tuttu.

Venezuelalı Bakan, “Latin Amerika’da devlete karşı darbelerin her zaman ABD yönetimleri tarafından desteklendiğini sanıyorum. Bir ara (Bolivya) Devlet Başkanı Evo Morales, bu yarımkürede darbenin olmadığı tek ülkenin ABD olduğunu, çünkü Washington’da ABD Büyükelçiliği’nin bulunmadığını söylemişti. Bu durumda Başkan Trump’ın yönetimi darbe girişiminin arkasında değil, aksine önünde, ön ucundaydı, senaryoyu hem Venezuelalı sağcılara, hem de ABD’nin talimatlarına uyan uydu devletlere dikte etti” diye konuştu.

“Bir atasözünün dediği gibi sirkin sahibinin kim olduğunu bilmek gerekir. Başkan Maduro dün sirkin sahibi olan ABD ile ilişkilerini kesti. İtaat eden uydu hükümetler, (sirk) sahibinin talimatlarına göre hareket ediyor” diyen Arreaza, bu ülkelerin yönetimlerinin ‘halklarına, Latin Amerika halklarına, bölgedeki diplomatik ilişkilere saygı duymaya’ başlayacaklarını ümit ettiğini vurguladı ve ekledi:

“Ancak bu olmazsa, herkes adına konuşan başlıca muhattabın kim olduğu bizim için açıkça ortada, Washington’daki hükümet”.

Arreaza, “Bazı hükümetler her ne kadar bizi çatışmaya, savaşa sokmak istese de bu olmayacak. Latin Amerika’da biz her şeyden önce halklar arasında derin bir barış ruhuna sahibiz” diye konuştu.

‘Çatışmaların, paralı asker ve oluşumları kullanma girişimlerinin’ olabileceğini söyleyen bakan, ancak ‘halkların arasında çatışmaların’ mümkün olmadığına vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.