Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro: Ä°ran’ın cesurca iÅŸbirliÄŸine minnettarız

  • 02 Haziran 2020
  • 7.385 kez görüntülendi.
Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro: Ä°ran’ın cesurca iÅŸbirliÄŸine minnettarız

Ä°ran’ın, Venezuela’ya gönderdiÄŸi beÅŸinci ve son petrol yüklü tankerin Venezuela kara sularına girdiÄŸi açıklanırken Venezuela cumhurbaÅŸkanı Maduro, Ä°ran’ın ABD’nin yaptırımlarına raÄŸmen bu iÅŸbirliÄŸinden dolayı minnettar olduklarını söyledi.

Venezuela Donanmasının Twitter hesabından yapılan açıklamada, ülkenin kara sularına sorunsuz giriş yapan Clavel isimli son petrol yüklü tankere eşlik edildiği bilgisi paylaşıldı.

AA’nın aktardığı habere göre, Ä°ran devlet televizyonu, “Fortune”, “Forest”, “Petunia”, “Faxon” ve “Clavel” isimli, toplamda 1 milyon 53 bin varil akaryakıt taşıyan 5 petrol tankerinin Venezuela’ya doÄŸru yola çıktığını duyurmuÅŸtu.

Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro, petrolün Ä°ran’dan satın alındığını ve Venezuela’da da para ile satılacağını açıklamıştı.

Maduro Ä°ran halkı ve devletine hitaben açıklamasında, ”Ä°ranlı kardeÅŸlerimin iÅŸbirliÄŸi ve cesaretinden dolayı teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerinden Venezuela, ABD yaptırımlarından dolayı petrol rafinerilerini etkin çalıştıramıyor.

Venezuela Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro’nun, rafinerilerin çalışamaması nedeniyle ülkedeki benzin sıkıntısını önlemek için Ä°ran’dan yardım istemesi üzerine Ä°ran’dan akaryakıt taşıyan beÅŸ tanker Venezuela’ya gönderilmiÅŸti.

Reuters haber ajansına konuÅŸan ABD yönetiminden ismi açıklanmayan üst düzey yetkili, Ä°ran’ın Venezuela’ya gönderdiÄŸi yakıt tankerlerine iliÅŸkin alınacak önlemlerin masaya yatırıldığını bildirmiÅŸti.

Venezuela DışiÅŸleri Bakanı Jorge Arreaza ise 14 Mayıs’ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD’nin Venezuela’ya petrol getiren gemileri taciz ettiÄŸini belirterek, “Bu, uluslararası yasaların ve Venezuelalıların temel haklarının açık ihlalidir.” ifadesini kullanmıştı.

Tahran da, tankerlere müdahale edilmesi halinde misillemede bulunacağı uyarısını yaparken, Caracas yönetimi de ülkenin kara sularına ulaştığı andan itibaren ordunun tankerlere eskortluk edeceğini duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.