Venezuela: İran ilaç ve korona tanı kiti yardımında bulundu

  • 10 Haziran 2020
  • 7.433 kez görüntülendi.
Venezuela: İran ilaç ve korona tanı kiti yardımında bulundu

Venezuela Planlama Bakanı Ricardo Menendez, İran’dan hayati önem arz eden ilaç ve korona virüs tanı kiti aldıklarını açıkladı.

Salı günü bu açıklamayı yapan Bakan Menendez, İran İslam Cumhuriyeti Venezuela’ya insani yardım gönderdiğini ve Karakas’a korona virüs salgını ile mücadelede yardımcı olduğunu belirtti.

İran’ın Venezuela’ya insani yardımları, bu ülkeye sevk ettiği beş petrol tankeri Venezuela’ya ulaşarak yükünü boşalttıktan sonra gerçekleşti.

Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro, Cumartesi günü televizyon kanalında yayımlanan konuşmasında Rusya, Çin, Küba ve İran İslam Cumhuriyeti’nin Karakas’a yaptıkları insani yardımlara işaret ederek bu ülkeleri Venezuela’nın gerçek dostları niteledi.

Maduro ayrıca IMF’ye bir mektup yazarak ülkesi Amerika’nın dayattığı illegal yaptırımların yüzünden sağlık alanında ciddi sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Amerika terör devleti son aylarda Venezuela’yı tehdit etmek ve bu ülkeye iktisadi kuşatma ve baskı uygulamakla Karakas’ın ABD karşıtı tutumu olan yasal yönetimini devirmeye çalışıyor; ancak şimdiye kadar başarılı olamadığı gözleniyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.