Venezuela Kahramanı Maduro: Venezuela halkı darbeyi püskürttü

  • 02 Mayıs 2019
  • 5.688 kez görüntülendi.
Venezuela Kahramanı Maduro: Venezuela halkı darbeyi püskürttü

Venezuela’nın yasal Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro, Venezuela halkını inkılapçı ve emperyalist karşıtı ruhu 1 Mayıs günü için planlanan darbeyi püskürttüğünü belirtti.

Çarşamba günü Venezuela’nın başkenti Karakas’ta taraftarları arasında konuşan Maduro, Amerika ve Venezuela’da muhalefet kanadını bu ülkede iç savaş çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Maduro konuşmasında emperyalizmin komplolarına karşı uyanık olmaya ve taraftarlarını sokaklardan ayrılmamaya davet etti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın Venezuela özel temsilcisi Elliott Abrams’ın Venezuela’da Bolivari devrimin getirileri yok olduğu yönündeki iddiasına tepki gösteren Maduro, Amerikalı yetkilinin kendisini Chavez taraftarı gösteren bir ahmak olduğunu belirtti.

Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro ayrıca kendisinin Küba’ya kaçmaya çalıştığı spekülasyonlarını Amerikalı yetkililerin uydurduğu yalan niteledi.

Bu arada Venezuela havacılık kurumu Amerika devletinin müdahalelerine karşı koymak üzere Amerikalı uçakların 26 bin fitten daha alçak seviyede uçuşunu yasakladı.

Venezuela yönetimi ayrıca Amerikalı tüm havayolları firmaları 48 saat içinde Venezuela’yı terketmeleri talimatı verdi.

Bu karar Karakas’ta bir hava üssüne yakın yerde darbe girişiminde bulunulmasının ardından alındı.

Venezuela devlet emperyalizm karşıtı tutumu ile bilinen bir devlet olduğu için sürekli ABD emperyalizminin hedefinde yer alıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.