Venezuela Lideri Maduro Ekonominin Ä°stikrarsızlığını Petrol Fiyatlarının Düşmesine BaÄŸladı…

  • 31 Aralık 2014
  • 692 kez görüntülendi.
Venezuela Lideri Maduro Ekonominin Ä°stikrarsızlığını Petrol Fiyatlarının Düşmesine BaÄŸladı…

Merkez Bankası yılın üçüncü çeyreğinde Venezuela ekonomisinin yüzde 2.3 oranında küçüldüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Venezuela ekonomisinin siyasi istikrarsızlık ve uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının düşmesinden etkilendiğini söyledi.

Maduro, ABD ‘nin piyasaları “petrole boÄŸduÄŸunu” belirtti. Merkez Bankası Kasım itibarıyla yıllık bazda enflasyonun yüzde 63.6’ya çıktığını açıkladı. Bu, dünyadaki en yüksek enflasyon oranlarından biri.

Maduro ekonomiyi güçlendirmek ve enflasyonu kontrol altına alabilmek için bir dizi önlem alacaklarını açıkladı. Bunlar arasında ülkenin mevcut döviz kontrol sisteminin değiştirilmesi de yer alıyor. Nicolas Maduro, gazetecilere ayrıntıların yeni yılda açıklanacağını söyledi.

CumhurbaÅŸkanı ülkesinin ABD BaÅŸkanı Barack Obama tarafından Petrol Ä°hraç Eden Ãœlkeler BirliÄŸi OPEC’e karşı baÅŸlattığı ekonomik savaşın kurbanı olduÄŸunu savundu, “Bakalım Obama OPEC’i mahvetme planına devam edebilecek mi? Bu iki yıllık, geliÅŸmekte olan ekonomileri ve emtia fiyatlarını etkileyen bir plan. ABD, Washington’dan idare edilen tek kutuplu bir dünya istiyor. Bu çılgınlık” dedi.
Maduro, krizin ekonomik modeli deÄŸiÅŸtirmek için Venezuela’ya büyük bir fırsat sunduÄŸunu söyledi. Venezuela dünyada en fazla kanıtlanmış petrol rezervine sahip olan ülke. Ekonomi büyük ölçüde petrol ihracatına dayanıyor. Ekonomi yılın birinci çeyreÄŸinde yüzde 4.8 ikinci çeyreÄŸinde de yüzde 4.9 küçülmüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.