Venezuela Savunma Bakanı: Cesetlerimizi çiğnemeleri gerekecek

  • 20 Şubat 2019
  • 3.366 kez görüntülendi.
Venezuela Savunma Bakanı: Cesetlerimizi çiğnemeleri gerekecek

Venezuela Savunma Bakanı Lopez, “Yabancı bir hükümetten asla emir almayacağız. En yüksek teklifi verene satılan paralı askerler değiliz” dedi.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, tehditlere rağmen Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya “kayıtsız şartsız sadık kalmaya devam edeceklerini” belirterek, ABD’nin “kukla” bir yönetim kurmak için “cesetlerini çiğnemesi gerektiğini” söyledi.
Lopez, televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında, muhalefeti desteklemesi için orduyu tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump’a cevap verdi.

“Kendi devlet başkanımız ve genelkurmay başkanımız var. Adı da Nicolas Maduro Moros” diyen Lopez, “başından beri anti-emperyalist olan” Venezuela ordusu Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlerinin (FANB) “şantaj ve tehditlerle manipüle edilemeyeceğini” söyledi.

Anayasa ve yasaların dışına çıkmayacaklarını ve Maduro’ya kayıtsız şartsız bağlı kalmaya devam edeceklerini vurgulayan Lopez, “Bizi tanımlayan bir şey varsa o da onurdur. Ulusal onur bayrağını taşıyoruz. Eğer bizi cezalandırmak istiyorlarsa yaptırım uygulayabilirler” değerlendirmesini yaptı.

Lopez, “Yabancı bir hükümetten asla emir almayacaklarının” altını çizerek, “En yüksek teklifi verene satılan paralı askerler değiliz” ifadesini kullandı.

Trump’ın asıl amacının Venezuela’nın zenginliklerini “çalmak” olduğunu belirten Lopez, “Bir kukla, itaatkar ve vatansever olmayan bir hükümeti göreve getirmek isteyenler, FANB’de görev yapan kadın ve erkeklerin vicdanı ve vatansever ruhunu aşamayacaklar. Başaramayacaklar. Böyle bir durumda cesetlerimizi çiğnemeleri gerekecek” dedi.
Lopez, Trump’ın “insani yardım” yoluyla ülkede iç savaş başlatmak istediğini savundu.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Trump’ın Venezuela ordusuna çağrısı için, “Bu, ‘demokrasi’yi Venezuela halkına geri döndürme yöntemi olarak yapılan bir şantaj” ifadesini kullanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.