Venezuela’dan ABD’nin deniz korsanlığına tepki

  • 16 Mayıs 2020
  • 7.946 kez görüntülendi.
Venezuela’dan ABD’nin deniz korsanlığına tepki

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Ariza, Amerika terör devletini Venezuela’ya benzin taşıyan tankerleri takip etmekle suçladı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Ariza Amerika yönetiminin İran’a yönelttiği suçlamaları kınadığı açıklamasında, beyaz sarayı bu ülkeye benzin taşıyan tankerleri takip etmekle suçladı.

Twitter hesabında bu açıklamayı yapan Bakan Ariza, konunun takipçisi olacaklarını ve uluslararası ceza mahkemesine gerekli kanıtları sunacaklarını belirtti.

Bakan Ariza, korona virüs salgını başladıktan sonra Amerika terör devleti Venezuela’ya benzin taşıyan tankerleri takip ettiğini, bu uygulama uluslararası hukukun ve Venezuela milletinin temel haklarının ihlali sayıldığını kaydetti.

Bakan Ariza bu tepkiyi, Amerikalı bir yetkili İran Venezuela’ya gönderdiği benzinin karşılığında Venezuela devletinden bir kaç ton altın aldığı yönünde ortaya attığı iddiaya karşı gösterdi.

Venezuela yönetimi İran ile teamülde bulunmak ve ABD yaptırımlarının tesirini boşa çıkarmak en doğal hakları olduğunu açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti ve Venezuela iki bağımsız devlet olarak Amerika’nın sultacılığı ve zorbalığı ile mücadele ediyor.

Amerika’nın Venezuela’ya dayattığı yaptırımlar bu ülkede insanları zor durumda bıraktığı belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.