Venezüella: “General Süleymeni’ye Düzenlenen Suikast Terörizmin Açık Bir Örneğidir”

  • 24 Ocak 2020
  • 8.875 kez görüntülendi.
Venezüella: “General Süleymeni’ye Düzenlenen Suikast Terörizmin Açık Bir Örneğidir”

 Venezüella Kurucu Meclis Başkanı ABD’nin şehit General Süleymani’ye suikast düzenlemesini terörizm olarak nitelendirdi ve şehit Süleymani’nin hak ve adalet yolu için şehit olduğunu söyledi.

Yaşam, Barış ve Egemenlik için Dünya Emperyalizmle Mücadele Konferansı 22 Ocak Çarşamba günü 51 ülkeden sosyal hareketler, sendikalar, siyasi partiler ve yüzlerce temsilcinin katılımıyla Venezüella’nın Alba Karakas Otelinde başladı.

İktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi tarafından düzenlenen bu konferans, 24 Ocak Cuma gününe kadar çeşitli çalışma gruplarında devam edecek.

Bu konferansın açılış törenine, Çin, İran, Suriye, Küba, Filistin, Nikaragua gibi ülkelerin büyükelçileri ve diplomatik temsilcileri katıldı. Venezüella Kurucu Meclis Başkanı ve Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello, ABD’nin General Kasım Süleymani’ye düzenlediği korkakça saldırıya değindi ve Amerika’nın bu eyleminin terörizmin açık bir örneği olduğunu belirterek, şehit Süleymani’yi hak ve adalet yolu şehidi olarak nitelendirdi.

Açılış töreninin bir diğer konuşmacısı da Suriye’den Bilal Tahsin’di ve Bilal Tahsin, Suriye direnişini ve teröristlerin bu ülkedeki yenilgisini şehit Süleymani’nin cesaret ve özverisine ve İran’a borçlu olduklarını belirtti ve emperyalizm karşıtı ülkelerin daha fazla birlik içerisinde olmaları çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.