Video: Beşar Esad: Avrupa ülkelerini uyarmıştık

  • 16 Kasım 2015
  • 1.003 kez görüntülendi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad 14 Kasım Cumartesi günü Suriye’yi ziyaret etmekte olan Fransız heyeti kabul etti.
Fransız Parlamenter Thierry Mariani başkanlığında Suriye halkıyla dayanışma ve yaşananları yakından görme amacıyla Suriye’yi ziyaret eden heyet Fransız parlamenterler, gazeteciler aydın ve işadamlarından oluşuyor.
Görüşmede el Esad Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen terör saldırıları son olarak Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Güney Banliyösünde meydana gelen terör saldırılarının yanı sıra beş yıla yakın süredir Suriye’de yaşananlardan ayrı olarak tutmanın mümkün olmadığını belirtti. El Esad terörün her yerde bir olduğunu, sınır, ülke ya da ırk tanımadığının altını çizdi.
Özellikle Fransa olmak üzere Batılı kimi devletlerin Ortadoğu’da yaşananlar konusunda izledikleri yanlış politikalar ve bölgedeki müttefiklerinin teröre desteklerine göz yummalarının terörün yayılmasına katkı sağladığının altını çizen el Esad; terör tehlikesine karşı yeni ve mantıklı bir politikanın izlenmesi ve etkin icraatların alınması gereğini belirtti. El Esad bu bağlamda teröre askeri , lojistik, siyasi ve her türlü desteğin kesilmesi, destekleyen devletlere karşı da caydırıcı önlemler alınması önemine vurgu yaptı.
Konuk heyet üyeleri ise dün Paris’te meydana gelen terör saldırılarının, kesinlikle hiçbir devletin terörden uzak olmadığını bir kez daha kanıtladığını belirtti. Heyet üyeleri Suriye’de gördükleri gerçekleri tarafsız ve dürüst bir şekilde Fransa kamuoyuna aktarma özeninde olduklarını ifade etti. Heyet üyeleri ayrıca Suriye’ye ziyaretlerinden önce Suriye’de yaşananları Batı medyasının dezenformasyon haberleri ve görüntülerinden takip etmeleriyle yanlış bilgi edindiklerine işaret ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.