Washington Anbar’da doğalgaz sahalarını ele geçirme peşinde

  • 17 Aralık 2018
  • 1.534 kez görüntülendi.
Washington Anbar’da doğalgaz sahalarını ele geçirme peşinde

El Malume haber ajansı, Amerika yönetimi Bağdat yönetimi ile Koreli bir firma arasında Irak’ın batısında Anbar eyaletinin Akaz bölgesindeki doğalgaz sahasını yeniden ihya etme anlaşmasını imzalamasını engellemek istediğini yazdı.

El Malume haber ajansı haberde Amerika yönetimi Bağdat yönetimini bu anlaşmayı Amerikalı bir firma ile yapmaya zorlamak istediğini belirtti.

El Malume haber ajansı, Anbar eyaleti yetkilileri 2013 yılında Akaz doğalgaz sahasından yararlanmak üzere Güney Kore’nin Dave firması ile bu sahada yatırım yapması için bir protokol imzaladıklarını, ancak tekfirci IŞİD terör örgütünün 2014’te Irak’a saldırması yüzünden bu proje askıya alındığını belirtti.

Almanya’nın Zeimens firması da geçen Ekim ayında Irak yönetimi ile 15 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalamak istedi, ancak Amerika’nın müdahalesi ve baskıları yüzünden bu anlaşmadan çekildi.

Amerika’nın Financial Times gazetesi 8 Ekim tarihli sayısında Amerika yönetiminin bu müdahalesi Amerikalı General Electric firmasının lehine gerçekleştiğini, böylece bu firma projeyi Zeimens firmasından kaptığını yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.