Washington Times: İran’ın Rusya ve Çin ile yaptığı deniz tatbikatları ABD’ye güçlü bir mesaj

  • 23 Ocak 2022
  • 192 kez görüntülendi.
Washington Times: İran’ın Rusya ve Çin ile yaptığı deniz tatbikatları ABD’ye güçlü bir mesaj

Amerikan gazetesi Washington Times, İran, Rusya ve Çin arasında “2022 Deniz Güvenlik Kemeri” başlıklı bir deniz tatbikatın düzenlenmesini ABD’ye güçlü bir mesaj olarak nitelendirdi.

Washington Times’ın Cumartesi günkü haberine göre, “Deniz Güvenlik Kemeri 2022” adlı Deniz Tatbikatı, ABD’ye özellikle güçlü bir sinyal olurken, bu tatbikat aynı zamanda savaş gemilerinin, korsanlar ile mücadele yeteneğini gösterirken tatbikat aynı zamanda küresel jeopolitikle de bağlantılı yapıldı.

İran, Rusya ve Çin,  21 Ocak Cuma günü ikinci ortak deniz tatbikatı olan 2022 Deniz Güvenlik Kemeri’ni Kuzey Hint Okyanusu bölgesinde gerçekleştirdi.
Tatbikat sırasında yüzen bir gemiyi ateşten kurtarmak, kaçırılan bir gemiyi serbest bırakmak, belirli hedeflere ateş etmek ve gece hava hedeflerine ateş etmek gibi çeşitli taktikler uygulandı.

Tatbikata İslam Devrim Muhafızları’na bağlı üç deniz birimi, İran Ordusu’na bağlı 11 deniz birimi, Rusya’ya ait üç birlik ve Çin Donanması’na bağlı iki birlik katıldı.

Uluslararası deniz ticareti güvenliğinin güçlendirilmesi, korsanlık ve deniz terörü ile mücadele, deniz kurtarma alanında bilgi alışverişi ve operasyonel ve taktik deneyimlerin paylaşılması tatbikatın amaçları arasında yer aldı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.