Washington: Yeni yaptırımlar İran ile müzakereleri yenilgiye uğratır

  • 15 Ocak 2015
  • 1.133 kez görüntülendi.
Washington: Yeni yaptırımlar İran ile müzakereleri yenilgiye uğratır

Amerikan dışişleri bakanlığı sözcüsü Mary Harf, İran aleyhinde muhtemel yeni yaptırımlar konusunda uyarıda bulundu.
Amerikalı yetkili, dün yaptığı açıklamada, İran aleyhinde yeni yaptırımlar konusunun İran ile varılan Cenevre anlaşmasının ayaklar altına alınması manasına geleceğini ve böyle bir durumun çok rahat bir şekilde müzakereleri yenilgiye uğratacağı uyarısında bulundu.
Amerikan dışişleri bakanlığı sözcüsü, Salı günü de benzeri bir açıklama yapmış ve ilk kez olarak, ABD kongresinin İran aleyhinde yaptırımları şartlı olarak yürürlüğe koyması halinde bile yine anlaşmanın çiğneneceği manasına geleceğini bildirmişti.
Amerikan kongresinde bazı fanatik temsilcilerin İran aleyhinde yeni bir yaptırım kararı çıkarma peşinde oldukları ve bundan da amaçlarının İran ve 5+1 grubu arasındaki müzakereleri etki altına almak olduğu bildiriliyor.
İran ve 5+1 grubu arasında yeni tur müzakereler 18 Ocak tarihinde Cenevre’de başlayacak ve taraflar nihai anlaşma için görüş alış verişinde bulunacaklar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.