Washingtonpost Gazetesi: Kasım Süleymani ve Hadi El Amiri Teröristlerin Korkulu Rüyası Olmaya Devam Ediyor…

  • 23 Şubat 2015
  • 814 kez görüntülendi.
Washingtonpost Gazetesi: Kasım Süleymani ve Hadi El Amiri Teröristlerin Korkulu Rüyası Olmaya Devam Ediyor…

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin, Bedir Tugayları Komutanı Hadi El Amiri ile beraber omuz omuza vererek, Tekfirci IŞİD teröristlerine karşı amansız bir mücadele sergileyerek bu vahşi grubun korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Amerikan Washingtonpost Gazetesi, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin, Bedir Tugayları Komutanı Hadi El Amiri ile beraber omuz omuza vererek, Tekfirci IŞİD teröristlerine karşı amansız bir mücadele sergilediğini ve insanlıktan nasibini almamış bu vahşi grubun, korkulu rüyası olmaya devam ettiğini yazdı.

Irak’taki gönüllü halk milisleri, kendilerini gönüllü halk birlikleri olarak tanımlıyorlar ve IŞİD’e karşı savaş yetkisini devletten ve Ayetullah Sistani’nin cihat fetvasından aldıklarını belirtiyorlar.

Amerikan Washingtonpost Gazetesi ”Irak’taki İran taraftarı gönüllü halk milisleri, ABD’nin hâkimiyetini zayıflatıyor” adı altında bir yazıyı manşetine taşıdı. Gazete Irak’ta İran tarafından desteklenen savaşçı grupların IŞİD’e karşı savaşta tüm gruplardan öne geçmiş durumda olduğunu ve ABD’nin bölgedeki menfaatlerini tehdit eder duruma geldiğini duyurdu.

Gazete, Iraklı ve ABD’li yetkililerin itiraflarına istinaden; 120 bin kişilik gönüllü halk milislerinin, IŞİD’in Musul işgalinin ardından 48 bin kişiye düşen Irak ordusunu gölgede bıraktığını belirtti.

Gazete, IŞİD’ terör örgütüne karşı Diyala’da düzenlenen başarılı operasyonu yöneten Bedir Tugayları ile gönüllü halk milisleri, Kerkük’e kadar uzanan askeri gücünü ortaya koymuştur denildi.

Bedir Tugayları Örgütü Basın Sözcüsü ise yaptığı açıklamada; ABD’ye karada da havada da ihtiyaçlarının olmadığını ve IŞİD’i kendi birlikleri sayesinde yenecek güce sahip olduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.