Wuhan’da 37 gün sonra ilk korona vakası

  • 11 Mayıs 2020
  • 7.677 kez görüntülendi.
Wuhan’da 37 gün sonra ilk korona vakası

Yeni tip korona virüsünün ilk ortaya çıktığı yer olan Wuhan’da, 3 Nisan’dan beri ilk kez bir korona virüsü vakası tespit edildi.

Küresel salgına yol açan yeni tip korona virüsünün ilk ortaya çıktığı yer olan Wuhan’da, 3 Nisan’dan bu yana ilk kez bir Covid-19 vakasına rastlandı. Çinli yetkililer, ülke çapında son 24 saatte tespit edilen yeni vaka sayısının ise 14 olduğunu açıkladı. Bu, Çin’in 28 Nisan’dan bu yana bildirdiği en yüksek vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

Çin’deki yeni 14 vakanın 11’inin, kuzeydoğudaki Jilin eyaletinde bulunan Şulan kentinde görüldüğü belirtildi. Bu kişilerin, Şulan’da 7 Mayıs günü yaptırdığı test pozitif çıkan bir kadının aile üyeleri veya onlarla temas kurmuş kişiler olduğu belirtildi. Eyalette orta düzeyde tutulan risk seviyesi bu gelişmenin ardından yüksek kategorisine çıkarıldı.

Çin’de son 24 saatte yeni ölüm kaydedilmezken, salgının başından bu yana tespit edilen vaka sayısı 82 bin 901’e yükseldi. Toplam ölü sayısı ise 4 bin 633.

Bu arada Korona virüsüne erken müdahale eden ülkelerden biri olan Güney Kore’de 34 yeni vakanın tespit edilmesi ülkede paniğe sebep oldu. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Ja-in, “Gardımızı asla indirmemeliyiz, bu iş tamamen bitmeden salgın bitmiş sayılmaz” dedi.

Güney Kore’deki yeni vakaların çoğunun başkent Seul’daki eğlence mekanlarına giden bir kişiyle bağlantılı olduğu belirtildi.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (KCDC) tarafından yapılan açıklamada, 20’li yaşlarındaki bir kişinin korona virüs testi pozitif çıkmadan önce bu mekanlara gittiği ifade edildi. Açıklamada, yurt içi kaynaklı 26 yeni vakadan 24’ünün bu kişiyle bağlantılı olduğu ve bu kişiyle bağlantılı vaka sayısının 54’e ulaştığı kaydedildi.

Güney Kore’de korona virüs salgını nedeniyle bugüne kadar 256 kişi hayatını kaybetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.