Yabancı ülkelerden misafirler, İmam Humeyni’yi (r.a) anmak için İran’a akın etmeye devam ediyor

  • 03 Haziran 2015
  • 739 kez görüntülendi.
Yabancı ülkelerden misafirler, İmam Humeyni’yi (r.a) anmak için İran’a akın etmeye devam ediyor

İslam İnkılabı Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni’nin Vefat Yıldönümü merasimine katılmak için dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda insanın Tahran’a gittiği bildirildi.
Türkiye, Azerbaycan Cumhuriyeti, Irak, Pakistan, Kuveyt, Hindistan, Bangladeş, Güney Afrika, Tunus, Ermenistan, Ürdün, Endonezya, Bahreyn, ABD, Danimarka, Hollanda, Gürcistan, Romanya, Macaristan, Cezayir, Kenya, Sırbistan, Şili, Kolombiya ve Tayland başta olmak üzere muhtelif ülkelerden yüzlerce yabancı misafir, Rahmetli İmam Humeyni’nin Vefat Yıldönümünde türbesinde düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Tahran’da bulunuyor.
Şimdiye kadar, Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika ülkelerinden 400’u aşkın misafir, Tahran’a gitti.
İRNA haber ajansı da, İran’da bulunan yabancı misafirlerin katılımıyla düzenlediği oturumda, uzmanlar ve konukların Rahmetli İmam Humeyni’yle ilgi görüşlerini aldı.
Pakistanlı cami imamı Allame Mevlana Şah Çeşadi, Pakistan halkı ve özellikle akademisyenlerin İmam Humeyni’yi sevdiğini belirterek, İmam Humeyni görüşlerini dünyaya yaymaları gerektiğine vurgu yaptı.
Pakistanlı gazeteci Asazadi de, İmam Humeyni’nin çağın en büyük İslami lideri olduğunu, İslami görüşlerini gerçekten değiştirdiğini ifade etti.
Asazade, İmam Humeyni’nin İslam’ın siyasi yönünü yaygınlaştırdığını, bunun çağın insanları için en büyük hizmeti olduğunu ifade etti.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.